HTML

durumdara

Friss topikok

  • Tiburc: Ez az egész olyan ismerős... (2012.09.16. 12:45) Tenyészfaj?
  • Intizar: A legendabeli gazda ugyan csak takarékossági okokból akarta leszoktatni lovát az evésről. De majdn... (2010.09.20. 20:12) Kevesebb többet hoz
  • G.Freeman: Marhaság. A fedezetlen pénzkibocsátás inflációt okoz-ahogyan a lanti képen látható, a pénz olyan ... (2010.02.27. 14:31) A hit, mint kollektív gazdasági megegyezés

A kulcs az álság

2015.02.10. 17:25 durumdara

Carl Sargent, Marc Gascoigne - Fekete Madonna

 

...

Mire Taposó felajánlotta a harci kését, a liftajtók kinyíltak.

Egy rakás fővárosi egyenruhát viselő rendőr állt a lift előtt.

Még tömegoszlató pajzsuk is volt, és láthatóan komoly ellenállásra számítottak.
Ha ez még nem lett volna elég egyértelmű, a kezükben tartott elektromos kábítóbotok azzá tették. Az alakzat első két embere ork volt és úgy néztek ki, mintha a rendőrség mostanában a közveszélyes őrülteket ápoló kórházakból toborozná az alkalmazottakat.
Úgy tűnt, mintha az ő esetükben a szokásosnál kevésbé ügyeltek volna a látszatra, és kevésbé lettek volna válogatósak. Michael mellkasában kis híján megállt az ütő, és minden lélekjelenlétét össze kellett szednie, hogy ne kiáltson fel.

Nem lesz túl elnéző velük a rendőrség, miután már másodszor találják Michaelt és társait egy gyilkosság helyszínén ugyanazon az éjszakán. Ezt nem ússzák meg.

Michael és a többiek a rendőrökre meredtek, akik visszanéztek rájuk.

Valami nagyon-nagyon nem stimmelt.

– Meglehetősen finom uraknak néznek ki egy ilyen környékhez – mondta az egyik ork az elitet majmoló, erőltetett akcentussal. Michaelt és Geraintet bámulta.

– Na igen, biztos úr – szólalt meg Sugár dallamos hangja, mielőtt még bármelyikük szóra nyithatta volna a száját –, nem is csoda, mivel elrabolták és fogolyként tartották őket itt. Örömmel mondhatom, hogy épp az imént sikerült meggyőznünk a "házigazdákat", hogy engedjék el őket, minden különösebb nehézség nélkül. Váltságdíjat akartak. Csendben, hatékonyan lerendeztük őket. Semmi vér, semmi sérülés.

Geraint csodálta tünde éleselméjűségét. Az ork válaszán még jobban elcsodálkozott.

– Értem, uram – mondta, továbbra is hősiesen igyekezve visszaadni a BBC bemondóinak stílusát. – Akkor hát nincs rá okunk, hogy továbbra is feltartóztassuk az urakat.

– Felteszem más miatt jöttek, biztos úr – mondta Sugár ravasz arccal. Az ork kényelmetlenül feszengett. – Nos, mi nem akadályozzuk önöket a munkájukban. Ez a környék – mondta, megrázva fejét – a romlás és a bűn melegágya. Jó érzés tudni, hogy London számíthat a magukhoz hasonló, bátor fickókra.

Kivezette őket az épületből, át, az idegesnek látszó egyenruhás alakulaton, és felszívódtak az éjszaka jótékony árnyai közt. Mihelyt már biztonságos távolban voltak a – hál’ istennek az épületben maradt – rendőröktől, a tünde csaknem sírni kezdett a röhögéstől.

– Nem értem, hogy vette be a meséd – mondta Michael hitetlenkedve rázva fejét.

– Hogy ő vette be az én mesém? – a tünde már szinte vinnyogott. – Rendőrség a seggem. Helyi zsigerelők voltak. Zsarunak öltöztek. Gond nélkül bejutnak és az már félig nyert meló, ha kirámolnak egy lakást, vagy valami szerencsétlen nyomorultat vernek szarrá. Mostanában divat. Bár a ruhák jók voltak. A cuccok sem voltam rosszak. Biztos valamelyik raktárból fújták meg.

 

(Angelic Upstarts: Police Opression)

 

* * *

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: félelem rendszer átverés szokás öltözködés csapda álöltözet

A bejegyzés trackback címe:

https://durumdara.blog.hu/api/trackback/id/tr587158665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása