HTML

durumdara

Friss topikok

  • Tiburc: Ez az egész olyan ismerős... (2012.09.16. 12:45) Tenyészfaj?
  • Intizar: A legendabeli gazda ugyan csak takarékossági okokból akarta leszoktatni lovát az evésről. De majdn... (2010.09.20. 20:12) Kevesebb többet hoz
  • G.Freeman: Marhaság. A fedezetlen pénzkibocsátás inflációt okoz-ahogyan a lanti képen látható, a pénz olyan ... (2010.02.27. 14:31) A hit, mint kollektív gazdasági megegyezés

A szellem szándéka

2014.08.26. 20:37 durumdara

Carlos Castaneda - A végtelen aktív oldala

 

Don Juan azzal folytatta a magyarázatát, hogy abban a pillanatban, amikor valaki átlép egy sajátos küszöböt a végtelenben, akár szándékosan, vagy ahogy az én esetemben, akaratlanul teszi, minden, ami onnantól fogva történik vele, többé nem kizárólag a saját hatáskörébe tartozik, hanem a végtelen birodalmába lép be.


– Amikor Arizonában találkoztunk, mindketten átléptünk egy sajátos küszöböt, és ezt a küszöböt nem valamelyikünk határozta meg, hanem maga a végtelen. A végtelen mindaz, ami körülvesz minket – mondta, és széles mozdulatot tett a karjával. – Leszármazási ágam varázslói végtelennek, a szellemnek, a tudomás sötét tengerének nevezik, és azt mondják, ez valami, amit ott kinn létezik, és irányítja életünket.


Tényleg képes voltam, hogy felfogjak mindent, amit mond, mégsem tudtam, mi az ördögről beszél. Megkérdeztem, hogy a küszöb átlépése véletlen esemény-e, a véletlen által irányított, előre nem látható körülmények eredménye-e.

Az felelte, lépteinket a végtelen vezette, és hogy a körülményeket, melyek a véletlen által irányítottnak tűnnek, valójában a végtelen aktív oldala határozta meg.

Ezt ő szándéknak nevezte.


– Ami engem és téged összehozott, az a végtelen szándéka volt. Lehetetlen meghatározni, mi a végtelen szándéka, mégis ott van, olyan kézzelfoghatóan, mint te vagy én.

 

* * *

Szólj hozzá!

Címkék: szellem erő végtelen carlos castaneda

A bejegyzés trackback címe:

https://durumdara.blog.hu/api/trackback/id/tr186636623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása