HTML

durumdara

Friss topikok

  • Tiburc: Ez az egész olyan ismerős... (2012.09.16. 12:45) Tenyészfaj?
  • Intizar: A legendabeli gazda ugyan csak takarékossági okokból akarta leszoktatni lovát az evésről. De majdn... (2010.09.20. 20:12) Kevesebb többet hoz
  • G.Freeman: Marhaság. A fedezetlen pénzkibocsátás inflációt okoz-ahogyan a lanti képen látható, a pénz olyan ... (2010.02.27. 14:31) A hit, mint kollektív gazdasági megegyezés

Hitelfenyegetettség

2014.11.22. 20:18 durumdara

Jack Vance - Démonpikkelyek

 

Amikor kifelé indultak, Yelleg és Malser félrehívta Cugelt.

- Rendkívül ízletes ételeket választ, de az árak hihetetlenül magasak. Ha így folytatja, egész életében Twangót kell majd szolgálnia.

Cugel csak nevetett, és kezével könnyed mozdulatot tett.

- Foglaljanak helyet és engedjék meg, hogy jóvátegyem a délutáni mulasztásomat! Gark! Hozz két kancsó bort az uraknak, de szedd a lábad!

Yelleg és Malser örömest visszaültek az asztalhoz. Cugel bort töltött nekik, és a saját poharát is teleöntötte. Azután kényelmesen hátradőlt.

- Természetesen - kezdte Cugel - én is tisztában vagyok az irreálisan magas árakkal. De, mivel nekem nincs szándékomban fizetni, ezért egy cseppet sem érdekel.

Yelleg és Malser meglepetten motyogott.

- Ez rendkívül ostoba álláspont.

- Egyáltalán nem - folytatta Cugel. - Ha majd a sok kiadós étkezés után, mondjuk ezer terciussal tartozom Twangónak, mit tehet velem?

- Arra gondol - tűnődött Yelleg - , hogy az ember mindig többet költ, mint amennyit keres, akkor a tartozása lassan több ezer terciusra is rúghat?

-Több tízezer még jobban hangzik! - jelentette ki Malser.

- Ez tetszik nekem - jegyezte meg Yelleg. - Azt hiszem, megkóstolom a báránysültet!

- Én is! - tette hozzá Malser. - Aggódjon csak Twangó  a költségek miatt! Cugel, igyunk az Ön egészségére!

 

* * *

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel költség teher aggodalom jack vance

A bejegyzés trackback címe:

https://durumdara.blog.hu/api/trackback/id/tr86924513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása