HTML

durumdara

Friss topikok

  • Tiburc: Ez az egész olyan ismerős... (2012.09.16. 12:45) Tenyészfaj?
  • Intizar: A legendabeli gazda ugyan csak takarékossági okokból akarta leszoktatni lovát az evésről. De majdn... (2010.09.20. 20:12) Kevesebb többet hoz
  • G.Freeman: Marhaság. A fedezetlen pénzkibocsátás inflációt okoz-ahogyan a lanti képen látható, a pénz olyan ... (2010.02.27. 14:31) A hit, mint kollektív gazdasági megegyezés

Jelen-lét

2010.10.07. 18:55 durumdara

A. D. Mello - ÁLLANDÓ TUDATOSSÁG

 

Egyetlen zen tanítvány sem kezdene el addig másokat tanítani, amíg ő maga nem élt együtt egy mesterrel legalább tíz éven keresztül.

Tíz évi inaskodás után Tenno is tanító lett. Egyszer elment meglátogatni Nan-in Mestert.

Mivel esett az eső, ezért Tenno fapapucsba bújt, és esernyőt tartott a feje fölé.

Amikor Tenno belépett, Nan-in így szólt hozzá:

—A papucsodat és az esernyődet a teraszon hagytad, nemde? Mondd meg nekem, hogy az esernyődet a papucsok jobb vagy bal oldalára raktad-e?

Tenno nem tudott válaszolni, teljesen összezavarodott.

Rájött, hogy képtelen az állandó tudatosságra.

Ezért aztán Nan-in tanítványa lett, és újabb tíz évet töltött el, hogy elnyerje az Állandó Tudatosságot.

 

Ember, aki állandóan tudatos: ember, aki teljesen jelen van minden pillanatban: Ő a Mester!

 

Taisha Abelar - Absztrakt repülés

 

Clara figyelmeztetett, ahhoz, hogy üressé váljunk, alaposan bele kell merülnünk az összegező gyakorlat állapotába és hagyni, hogy az energia akadálytalanul átáramolhasson rajtunk. Csak nyugalmi állapotban juthat teljes uralomra a bennünk lévő látó, vagy változhat át az univerzum személytelen energiája egy nagyon is személyes szántszándéknak az erejévé.
– Amikor kellőképpen üressé tettük magunkat az idejét múlta és terhes leltárunktól – folytatta –, az energia hozzánk jön és magától összegyűlik; és amikor elegendő gyűlt össze, átváltozik erővé.
Bármi jelezheti ennek jelenlétét: hangos zaj, lágy hang, egy gondolat, ami nem tőled ered, vagy az életerőnek és jóérzésnek egy váratlan hulláma.
Clara hangsúlyozta, hogy végül is nincs különbség abban, hogy az erő ébren, vagy álmunkban ér el bennünket, mindkét esetben egyformán fontos, bár az utóbbi kevésbe meghatározható és hatásos.
– Amit ebben az éber állapotban ezzel az erővel kapcsolatban tapasztalunk, azt álomgyakorlatainkba kell átvigyük – folytatta –, és bármilyen erőt tapasztalunk az álmainkban, azt viszont ébrenlétünk alatt kell felhasználjuk. A lényeg az, hogy tudatosak legyünk, akár ébren, akár alvás közben. – Erősen rám nézve megismételte – Az a lényeg, hogy tudatosak legyünk.

 

A. D. Mello - SZENTSÉG A JELEN PILLANATBAN

 

Buddhától egyszer megkérdezték:

— Ki a szent?

Ezt válaszolta:

— Minden óra háromezer hatszáz másodpercből áll, és minden másodpercet fel lehet még osztani egy bizonyos számú részre. Az, aki képes a másodpercnek minden egyes részében teljesen jelen lenni, az valóban szent. 

 

 

Figyelem!
[Star Wars: "Figyelmedet a Jelen kösse le!"]

 

 

vagy másképp Tudat-osság...

 

A. D. Mello

 

Bár a Mesternek aznap éppen hallgatási fogadalma volt, egy utazó csak egyetlen szóért könyörgött, amely életútján vezérelhetné. A Mester barátságosan bólintott, fogott egy darab papírt, s ráírt egy szót: "Tudatosság." A látogató meghökkent.
– Ez túl rövid. Volna olyan szíves egy kicsit bővebben kifejteni?
A Mester visszavette a papírt, s ráírta "Tudatosság, tudatosság, tudatosság."
– De mit jelentenek ezek a szavak? – kérdezte az idegen kétségbeesve.
A Mester a papírért nyúlt, s azt írta: "Tudatosság, tudatosság, tudatosság azt jelenti, hogy TUDATOSSÁG."

 

"Az én rózsám tudatos, tudatos, tudatos"
[A címzett ismeretlen: "Az én rózsám"] 

 

* * * 

Szólj hozzá!

Címkék: d a most pillanat jelen tudatosság jelenlét mello taisha abelar

A bejegyzés trackback címe:

https://durumdara.blog.hu/api/trackback/id/tr542352362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása