HTML

durumdara

Friss topikok

  • Tiburc: Ez az egész olyan ismerős... (2012.09.16. 12:45) Tenyészfaj?
  • Intizar: A legendabeli gazda ugyan csak takarékossági okokból akarta leszoktatni lovát az evésről. De majdn... (2010.09.20. 20:12) Kevesebb többet hoz
  • G.Freeman: Marhaság. A fedezetlen pénzkibocsátás inflációt okoz-ahogyan a lanti képen látható, a pénz olyan ... (2010.02.27. 14:31) A hit, mint kollektív gazdasági megegyezés

Teljes elszakadás a realitástól...

2010.03.30. 19:29 durumdara

Amikor az életvitel és az élethez szükséges dolgok már végletesen elválnak egymástól...

 

Jared M. Diamond - Összeomlás

A másik kockázat az a növekvő igény, hogy ne zavarjuk az üdülőket.

Ők a Bitterroot-völgybe a szép környezetért jönnek, és bár a legelésző állatok meg a szérűskertek látványa tetszik nekik, de csak messziről, ahonnan az egész ki is merül a látványban.

 

Közelről aztán fintorognak, hogy a trágya büdös, a gépek néha éjjel is zakatolnak, és a "csendes vidéki utakon" ide-oda járnak a szállítókocsik.

Már kaptunk olyan panaszt, hogy egy hölgy tehén­lepénybe lépett az új fehér futócipőjével.

Vagy például két éve törvényileg betiltották a vadászatot a jávorszarvasokat nevelő gazdaságok erdeiben, amitől az egyik ilyen gazdaság rögtön tönkrement. Addig el sem tudtuk vol­na képzelni, hogy ez lehetséges!

Most viszont sokan attól tartanak: ha nem vigyázunk, a fehér cipőcskék védelmében majd törvényt hoznak a tejgazda­ságok korlátozására vagy akár betiltására is.

Elképesztő, hogy a toleranciát világszerte hirdető társadalmunkban egyesek milyen intoleránsak tudnak lenni azzal a tevékenységgel szemben, ami a saját ennivalójukat termeli.

 

Az intolerancia nem új keletű
(1932-07 Adolf Hitler Campaign Speech On Intolerance)

 


Mindennapi kenyerünket add meg nekünk...

Felemás, hogy mialatt a Természet, a Föld része vagyunk (és teljes evolúciós skáláját magunkban hordozzuk), eközben egy Tőle teljesen elszeparált világot szeretnénk építeni.

Szeretjük mi a természetet, de csak akkor, ha nincs kullancs, baktérium, nem csíp a szúnyog, és nem kell találkozni semmivel, ami rossz szagú, harap, vagy veszélyes.

Környezetvédelem címén száműzzük a közelünkből az összes olyan ipari/mezőgazdasági tevékenységet, ami bepiszkítaná laborszerűen steril világunkat.

Ezzel pedig rákényszerítjük a szegényebb országokat, népeket, embereket, hogy azzal foglalkozzanak, ami nekünk derogál, büdös, megalázó, visszataszító... Micsoda karma!

 

Meghalsz munkahelyi ártalomban - vagy éhen halsz?

Nem is beszélve arról, hogy egy Föld van,
így amit teszünk, visszakapjuk!

 

Örkény István - Tóték - Dobozolás

ŐRNAGY: leül, buzgón hajtogat. Hát akkor gyerünk, dobozt csinálni... Dobozt csinálni? Nem tetszik neki a szó. Nem! Dobozolni!

MARISKA: Milyen áldott keze van!

ÁGIKA: Szebben csinálja, mint az anyu vagy én!

ŐRNAGY: fölpillant, a szeme megáll Tóton. És a kedves Tót úr? Ő miért nem tart velünk?

TÓT: meghökkenve. Én?

ÁGIKA: Az apu? Tóték nevetnek. Az őrnagy komoran nézi őket. Tóték nem nevetnek.

TÓT: Még mit nem!

ŐRNAGY: abbahagyja a hajtogatást. Nézi Tótot. Miért?

TÓT: Á. Hogy én odaüljek? Megijed az őrnagy tekintetétől. Nincs nekem olyan kézügyességem.

ŐRNAGY: érzékenyen. Nem az van itt a háttérben, kedves Tót, hogy magának a dobozolás derogál?

 

Futócipő! Minő abszurditás: az ember, mint evolúciós teremtmény, úgy lett kitalálva, hogy napon legyen, mozogjon a zsákmányszerzés (kvázi a fennmaradás) érdekében, erre mostanság a kényelem és teljesítmény oltárán áldozva, gépek szolgájaként, a természettől elzárt helyen végzi napi tevékenységét. Amely pediglen annyira mozgásszegény a szó evolúciós értelmében, hogy kénytelen egyéb, másutt elzárt helyeken (parkok, sportlétesítmények, futópadok) izegni valamit...

 

* * *

 

Szólj hozzá!

Címkék: realitás m. istván örkény civilizáció diamond jared

A bejegyzés trackback címe:

https://durumdara.blog.hu/api/trackback/id/tr141883257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása